Yüz Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Yüz Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Her insanın hayali genç ve sağlıklı bir yüze sahip olmaktır. Pürüzsüz bir cilt, dolgun dudaklar, kırışıksız bir alın herkesin hayallerini süsler fakat yaşın ilerlemesi ile birlikte cilt bozulmaya başlar. Kolajen üretimi azalır, cilt esnekliğini kaybeder, kırışıklıklar daha da belirginleşir ve sarkmalar meydana gelir. Bu da yaşlı bir görünüme sebep olur. Gelişen teknoloji ile birlikte estetik açıdan sorun oluşturan bu tarz problemlere de çözümler üretilmeye başlandı. Bu çözümlerden birisi olan estetik dolgu uygulamaları özellikle son yıllarda bir hayli popüler. Peki yüz dolgusu nedir?

Yüz dolgusu uygulaması, kırışıklık gibi birtakım kusurların kapatılması ya da daha hacimli bir görünüm için bazı bölgelerin bir sıvıyla doldurulması işlemidir. Bu uygulamalar esnasında kanül ve iğneler yardımıyla dolgu sıvısı yüze enjekte edilir. Dolgu sıvısı, insan vücudunda da bulunan hyaluronik asit içerir. Bu madde, vücut için zararsızdır ve zamanla eriyerek kaybolur. Dolgu uygulamaları, ameliyat gerektirmemesi ve yenilebilir olması sebebiyle sıklıkla tercih edilir. Uzman ellerde yapıldığı takdirde önemli derecede bir risk barındırmaz.

“Estetik dolgu kaç yıl dayanır?” gibi pek çok soru akıllara geliyor. Aslında bu sorunun cevabı değişiklik göstermektedir çünkü dolgu maddeleri kalıcılık bakımından değişmektedir. Kalıcılığı 1 yıldan kısa olanlara kalıcı olmayan dolgu, 1-2 yıl arasında değişenlere yarıcı kalıcı dolgu, 2 yıldan fazla olanlara ise kalıcı dolgu denir. Yapılan işleme ve kullanılan malzemelere göre kalıcılık değişir.

Yüz Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

İnsanların ihtiyaçlarına bağlı olarak pek çok dolgu çeşidi geliştirilmiştir. Dolgular kırışıklık, dudak, yanak, çene ve gözaltı için kullanılır. Bunlardan ilki olan kırışıklıkların doldurulması işlemi, günümüzde en popüler uygulamalardan birisidir. Özellikle göz kenarları ve alında oluşan çizgiler, kişiye yaşlı bir ifade verir. Bu alanlar dolgu malzemesi ile doldurularak kötü görüntü ortadan kalkar. Yüzyıllardır cazibenin bir simgesi olan dudaklara da dolgu yapılabilir. İnce dudaklara sahip olmaktan şikayetçi olanlar, bu yöntem sayesinde daha kalın ve dolgun dudaklara sahip olabilirler.

Gençliğin belirtisi olan elmacık kemikleri ve yanaklar, yaşla birlikte sönmeye başlar. Daha güzel ve genç bir görünüm için elmacık kemiklerine dolgu işlemi uygulanır. Bu da yüzün daha diri gözükmesini sağlar. Bir diğer estetik işlem olan çene dolgusu (jawline) ise, hacimsiz çeneye sahip olanlara, daha simetrik ve güçlü bir ifade verir. Yüzün önemli bir bölümü olan gözaltı, genç ya da yaşlı fark etmeksizin pek çok insan için problem yaratabilmektedir. Buradaki morluklar ya da çukurluklar, kişinin daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Uygulanan gözaltı ışık dolgusu ile bu yorgun görüntü ortadan kalkar ve yüze daha genç bir ifade oturur.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Selülit Tedavisi İçin G5 Masajı Neden Önemli?